Wasvrouw

clothespins-619845_1280“A wash a day, keeps chaos away” is een gevleugelde uitspraak van de ‘vliegende dames’. Deze Amerikaanse website om te ‘ontrommelen’ heb ik een poosje gevolgd om mijn huishouden wat op orde te krijgen. Jammer genoeg was het tempo van de lady’s voor mij niet bij te houden met mijn chronische vermoeidheid en een tweejarige die constant aandacht vraagt. Bovendien werd je te pas en te onpas op reclameboodschappen getrakteerd. (“Nee, ik hoef geen trans-Atlantische poetsdoek!”) Desalniettemin heb ik er wel wat nuttige tips opgepikt.

Eén ervan is dus iedere dag één was wassen en opruimen (inclusief strijken dus, maar dat negeer ik dagelijks.) Een andere nuttige tip is iedere avond voor het slapen gaan te zorgen dat je aanrecht opgeruimd is en je gootsteen ‘shiny’. Hun uitleg is dan dat je gootsteen ’s morgens naar je lacht als je in de keuken komt, maar daar ben ik dan weer te nuchter voor. Bovenstaande tips heb ik in ieder geval wel ter harte genomen, dus de was van gisteren ligt al gevouwen in de kast en de volgende was draait lustig rondjes in de machine. Geeft toch een goed gevoel aan het begin van de dag.

Dit bericht is geplaatst in HuisVrouw met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge