Eerste Nederlandse ecd baby is al 29 jaar!

jpg_eiceldonatieVandaag stond op Nu.nl het opzienbarende artikel met de titel “Eerste Nederlandse baby geboren uit eiceldonatie”.  Het enige wat ik dacht was: WTF?! Sinds wanneer is de schrijvende pers in Nederland overgestapt tot veel te summiere artikelen met daarboven een misleidende kop?

Het fenomeen eiceldonatie bestaat al ruim 30 jaar. In 1984 verscheen een krantenbericht over een succesvolle zwangerschap na eiceldonatie in Australië. In 1986 werd er melding gemaakt van een geboorte na eiceldonatie in Nederland. (bron: Eiceldonatie Nieuws) Dus hoezo is de eerste Nederlandse baby geboren uit eiceldonatie?! ANP loopt of 30 jaar achter of moet haar redacteuren op misleidende koppen wijzen. Een juiste omschrijving zou zijn dat de ‘Eerste baby via de Nederlandse eicelbank geboren’.

Als vandaag de eerste ecd baby zou zijn geboren, dan vraag ik me af hoe onze Miniman ter wereld is gekomen nadat ik onvruchtbaar werd na kanker. Eeuwig dankbaar ben ik onze eiceldonor die, zonder er ook maar iets voor terug te vragen, een medische behandeling onderging om ons een eicel te geven. Het artikel van vandaag voelt voor ons als een belediging  aan het adres van onze donor en een miskenning van het bestaan van onze Miniman.

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw, Moeder De Vrouw met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge