Kabinet investeert in de toekomst

kinderopvangSinds een aantal maanden gaat Miniman naar een peuterspeelzaal. De eerste drie keer was wat lastig, vooral voor mij. Het is nooit leuk om je kind huilend achter te laten bij ‘vreemden’. Gelukkig ging het al snel beter en nu omhelst hij zelfs zijn favoriete juf als ik hem wegbreng. Hij heeft het er echt naar zijn zin en voor mij is het heerlijk een paar uur tijd voor mezelf te hebben. Om naar de kapper te gaan, te luieren of om die grote stapel strijk eindelijk eens weg te werken. Dat laatste moet nog steeds gaan gebeuren. 😉

De reden waarom wij ervoor hebben gekozen Miniman één ochtend per week naar ‘schooltje’ te laten gaan is voor zijn ontwikkeling. Niet dat Miniman zich niet goed ontwikkeld, maar hij is nu eenmaal enig kind en wat sociale interactie kan dan geen kwaad. We merken bovendien dat hij echt veel leert. Hij zingt, tekent, kon ineens zelfstandig de trap af, klimt en klautert dat het een lieve lust is! Wij zijn zo trots op hem!

Deze positieve ervaring gun ik alle kinderen. Ik las op nu.nl over het plan van het Kabinet toe om te investeren in peuteropvang, zodat ieder kind twee dagdelen per week naar een peuterspeelzaal kan. Ik juich het toe! Of de ouders nu werken of niet, of ze in aanmerking komen voor toeslag of niet. Ieder kind verdient een goede basis om op verder te bouwen. Kinderen zijn de toekomst!

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw, Moeder De Vrouw met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge