Peutermacht

moeilijke eter

Fotocredit: https://www.parentmap.com

Iedere ouder kent het probleem: een peuter die niet wil eten. Ook Miniman heeft de macht van zijn lippen stijf op elkaar houden ontdekt.

Strijd

Vanmorgen was het een waar drama. Omdat hij op tijd naar de peuterspeelzaal moest zat er al tijdsdruk op het ontbijt. Daarnaast was hij gisteren (zonder ontbijt) naar opa & oma gegaan, waar hij wél een boterham gegeten heeft. Dat dit dan triomfantelijk medegedeeld wordt, doet geen goed aan mijn zelfvertrouwen als moeder. Kortom, het was niet de meest ideale situatie om te laten zien dat het mij óók lukt. Uiteindelijk ben ik twee uur bezig geweest met een halve boterham en heb ik de peuterspeelzaal en mijn eigen afspraak afgebeld. Wie heeft er nou gewonnen? Niemand. Dat is duidelijk.

Intuïtie

Om dergelijke frustratie in de toekomst te voorkomen, ben ik toch maar eens tips gaan zoeken op internet.
Om te beginnen is zorgen om een kind dat slecht eet vaak niet nodig. Een baby groeit in een jaar van 3 tot 10 kg en heeft daarom veel meer brandstof nodig dan een peuter die pak-em-beet maar 1 of 2 kg in een jaar groeit. Daarnaast krijgen ze ongemerkt toch wel het één en ander binnen, zij het niet aan tafel maar her en der. Vergeet ook niet dat er dagen zijn dat het wél goed gaat. Soms eet Miniman als een dokwerker en staan we versteld van wat zo’n klein menneke kan verstouwen. In principe is dat dan compenseren en eet hij gekeken over een paar dagen prima.
Fijn dat de tips mijn intuïtie onderschrijven. Beetje jammer dat ik me heb laten leiden door onzekerheid en daardoor zowel Miniman als ikzelf straf hebben.

Meer tips lees je hier.

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw, Moeder De Vrouw met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge