Wereldvrede

WereldvredeNa de gebeurtenissen in Parijs, was de wereld geschokt. Nog steeds, want het is een gruwelijke daad tegen de mensheid. Iedereen – politici, bekende en minder bekende mensen – betuigden hun steun aan Frankrijk en toonden hun medeleven. Facebook kleurde blauw-wit-rood. Ook ik paste mijn profielfoto aan, in een poging uiting te geven aan mijn afschuw. Vandaag haalde ik de Franse kleuren weg. Ik zal je vertellen waarom.

Ja, ik leef mee met de Franse bevolking die deze afschuwelijke terroristische daad heeft ondergaan. Maar ik leef ook mee met de mensen waar ik niets of nauwelijks over lees of hoor. De onschuldigen die ook het leven laten door gruwelijke daden van IS én hun tegenstanders. De slachtoffers die niet breed uitgemeten worden in de pers. De mannen, de vrouwen en kinderen die in de Islamistische landen platgebombardeerd worden. Die ook niet gevraagd hebben om een Islamistische staat en de weg daarnaartoe. Want die weg is geplaveid met het bloed van onschuldigen. En dat is dan nog maar het begin. Daarom haalde ik de Franse kleuren van mijn profiel, want mijn medeleven gaat uit naar alle slachtoffers. Ongeacht welke nationaliteit of religie. Ik betuig steun aan wereldvrede. Al vraag ik me af of dat ooit mogelijk zal zijn.

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge