Keukenprinses

https://pixabay.com/Tweede kerstdag hebben we ons jaarlijkse kerstdiner met de (schoon)familie. Het is traditie dat iedereen een gang voor zijn of haar rekening neemt. Dit jaar mag ik het dessert maken. Natuurlijk wil ik dan wel een beetje indruk maken op mijn schoonfamilie, dus ik wil zelf iets bakken. Ik vond een filmpje op Facebook, waarin het niet zo moeilijk leek om appelroosjes te maken. Die kan ik dan van tevoren bakken, en ter plekke op een bord leggen, bolletje ijs, dot slagroom en een chocolade hulstblaadje erbij, et voilá!

Verstandig als ik ben, had ik de ingrediënten al in huis en besloot een proefsessie te doen. Een beetje oefenen kan nooit kwaad. Alle voorbereidingen gingen goed, de taartjes zaten in het muffinblik en ik schuif de hele handel in de voorverwarmde oven. Na pak-em-beet een half uur begint het een beetje branderig te ruiken. Toch maar even de oven checken. En jawel, mijn taartje waren zwartgeblakerd en dus mislukt! Hoe kan dat nou? Ik heb precies het recept gevolgd?

Ik kijk het filmpje nog eens en er wordt toch echt gezegd dat de oven op 375 graden moet. Fahrenheit dus! Een Amerikaans filmpje, dus dat had ik even om moeten rekenen. Dom, dom, dom! Even nazoeken op internet leert dat ik de oven op 190 graden had moeten zetten. Oeps!

Een keukenprinses zal ik nooit worden, maar eetbare appeltaartjes moeten me toch gaan lukken! Morgen even kijken of ze dan wel lukken. En zo niet? Ik las net in de krant dat de Albert Heijn op Tweede Kerstdag vanaf 9 uur geopend is! 😉

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw, HuisVrouw. Bookmark de permalink.

Een reactie op Keukenprinses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge