Serious Request

serious requestSinds 2004 is Serious Request een terugkerend evenement. Wie kent het evenement niet? Drie 3fm dj’s die zich vrijwillig op laten sluiten zonder eten in een glazen huis en tegen betaling plaatjes draaien en op andere creatieve manieren zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor het Rode Kruis. Ieder jaar wordt er een thema uitgelicht, waar het geld naar toe gaat. Dit jaar worden de jongeren in conflictgebieden gesteund om een toekomst op te bouwen. Een geweldig doel waarmee (ex)conflictgebieden een nieuw perspectief geboden wordt, want de jeugd heeft de toekomst!

Persoonlijk draag ik de actie een warm hart toe. Ondanks alle kritiek dat we eigen mensen eerst moeten  helpen en dat er teveel aan de strijkstok blijft hangen, vind ik dat we ons hoofd niet moeten wegdraaien van het leed dat anderen overkomt. Mensen die iedere dag opstaan zonder te weten of ze het einde van de dag gaan halen. Die moeten vechten om te kunnen eten en drinken. Voor wie het leven nooit simpel is geweest en het nooit zal zijn. Een dagelijks gevecht om te overleven. Daar kunnen wij Nederlanders toch niets bij voorstellen?

Zelf ben ik pas in 2009 ‘serious’ gaan kijken naar de uitzendingen. Het is het jaar dat Maximan en ik elkaar hebben ontmoet en we wonen op ongeveer twee uur rijden afstand van elkaar. Ik ben een weekend bij hem thuis en er valt zo’n dik pak sneeuw dat het onmogelijk is naar huis te gaan. Wat náár nou! Dicht tegen elkaar opgekruld op de bank hebben we Serious Request gekeken. Zo romantisch!
Toch heb ik wat kritiek op de jaarlijks terugkerende actie. Sinds 2009 (en wellicht sinds de jaren ervoor) is er weinig veranderd. Natuurlijk is het een succesvol concept, maar 10 jaar geleden was het nog bijzonder om radio te kijken. Nu is dat inmiddels dagelijkse kost. Dj’s in de 3fm studio hebben iedere dag camera’s op zich gericht staan. Boring! Ik kijk dus niet meer. Af en toe zap ik er even naar toe en snel weer weg. Of ik zet de tv als behang aan. Blijkbaar ben ik de enige, want ieder jaar weten de heren (en een enkele dame) dj’s méér geld op te halen. Chapeau! Hoewel ik niet kijk, wens ik hen toch weer veel succes!

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw. Bookmark de permalink.

Een reactie op Serious Request

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge