Laatste controle

De tijd die ik in mijn leven in een ziekenhuis heb doorgebracht, is niet meer te tellen. Ik ga het in ieder geval niet proberen. Eerst had ik zelf kanker en zat ik bijna dagelijks in bij de afdeling hematologie. Toen ik Maxi-man had ontmoet en we besloten een gezin te stichten, was de eerste gang weer naar het ziekenhuis, deze keer bij de fertiliteitsafdeling. Mini-man is helaas niet met wat fun in de slaapkamer ontstaan.

Mini-man kondigde zichzelf met veel bombarie vijf weken te vroeg aan, met als gevolg dat hij als prematuur op de kinderafdeling belandde. Gelukkig mochten we hem na een dag of acht mee naar huis nemen, maar daarmee was de kous nog niet af. De kinderarts houdt prematuren tot het vierde levensjaar onder controle. Dit omdat kinderen die te vroeg geboren zijn, soms achterstand oplopen bij de ontwikkeling van basisvaardigheden, zoals zitten, lopen, praten of woordenschat. Dit zijn vaardigheden die waar zij de rest van hun leven op moeten voortborduren, dus het is belangrijk dat dit in orde is. De controles zijn eerst per maand,  dan per 3 maanden, per half jaar en  uiteindelijk per jaar. In het begin met kinderfysiotherapie en later alleen controle door de kinderarts.

En vandaag was het dan zover! Mini-man heeft zijn laatste controle achter de rug. Zijn ontwikkeling en groei gaan prima, dus er is geen reden om hem nog in het ziekenhuis te laten zien. Ikzelf ben al ruim een jaar niet meer onder controle. Dat betekent dus dat we van alle controleafspraken af zijn! Hoera! We zijn eindelijk ‘normaal’! 😉

 

 

This entry was posted in 100% Vrouw, Gezonde Vrouw, Moeder De Vrouw. Bookmark the permalink.

2 Responses to Laatste controle

  1. Miss Mags says:

    Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg 😉 Oh heerlijk ! Fijn dat het zo goed gaat met hem en fijn dat al die ziekenhuisbezoekjes tot het verleden behoren. YAY.

  2. Fijn dat alles goed is! Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat alles nu ‘gewoon’ is : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge