Handlettering

Voorbereiding in potlood op ruitjespapier.

Ik kan van mezelf zeggen dat ik redelijk creatief ben. Bij mij gaat dat meestal in vlagen. Zo heb ik ruim een jaar lang fanatiek foto’s bewerkt. Schrijven en muziek maken (zingen in mijn geval) vind ik ook onder creativiteit vallen. Zo nu en dan probeer ik iets nieuws. Deze keer ben ik ondergedoken in de hype van dit moment: handlettering.

In de nieuwsbrief van onze buurtvereniging stond een oproep voor een workshop handlettering. Lekker kneuterig met mijn buurtgenoten een quote schrijven/tekenen op een dienblad. 🙂 Hoewel ik ‘workshop’ wel een groot woord vond om de avond te beschrijven, was het wel heel leuk en gezellig. De creatieve vibe was voelbaar en de resultaten mochten er zeker zijn.

Het resultaat om trots op te zijn!

 

Als je nog nooit gehandletterd hebt (wat een woord!) zou ik het zeker proberen. Het is een leuke, rustgevende hobby, die niet veel hoeft te kosten. Een potlood, zwarte fineliner, een zwarte dikke stift en wat papier zijn voldoende om te starten. Voorbeelden vind je overal op internet. Zowel complete gehandletterde quotes als alfabetten in mooi ontworpen lettertypes om je eigen woorden te creëren. En na een paar uur lekker bezig geweest te zijn heb je ook nog een leuk resultaat. Om zelf te houden of om weg te geven!

 

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw. Bookmark de permalink.

Een reactie op Handlettering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge