Wennen voor wie?

http://play-basedlearning.blogspot.nl/p/play-based-resources.htmlNog twee nachtjes slapen…. Nog één nachtje slapen….. Jaaaaaa! Mini-man mocht vandaag voor het eerst gaan wennen op zijn nieuwe school. Deze maand wordt hij vier jaar en dat betekent dat hij zijn eerste stappen gaat doen op de basisschool. Als alles goed gaat zal hij de komende acht jaar hij dagelijks naar deze school gaan. Wauw, dat is een overweldigende gedachte. Laat ik daar maar niet te lang bij stil staan.

We hadden hem goed voorbereid. Natuurlijk is een nieuwe school voor ieder kind spannend, maar onze Mini-man kan helemaal dichtklappen en zijn hakken in het zand zetten als hij niet weet wat er met hem gebeurd. Dus was ik eerst een keer met hem langs het gebouw gelopen. Daarna mocht hij mee naar het gesprek met de onderwijzeres, zodat hij de klas kon zien. Tot slot zijn we naar het open huis op school geweest, zodat hij overal mocht lopen en kijken. Dagenlang had hij het er al over en vroeg hij wanneer het zover was.

De weg naar de school toe babbelde hij honderduit. Zenuwen? Opgewondenheid? In de klas zelf wilde hij niet naar de juffrouw, maar accepteerde hij wel een stoeltje dat een klasgenootje aanbood. Dat was prima, hij zat meteen in de kring. In het midden van de kring werd een soort toneelstukje opgevoerd en dat maakte hem zelfs aan het lachen!

Die lieve, stoere bink van me! Doordat hij het zo goed deed voor de allereerste keer, kon ik hem vol vertrouwen achterlaten. Geen traantje bij hem en bij mama. Wat een bikkel. Wenochtenden zijn zoooo overschat! 😉

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw. Bookmark de permalink.

7 reacties op Wennen voor wie?

  1. Pingback: Ga maar, mam… – Oprecht Gezegd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge