Opruimvirus

https://unsplash.com/photos/0HAIE_uZ5-0Iedereen lijkt tegenwoordig flink aan het opruimen te zijn. Ruimte in je huis, geeft ruimte in je hoofd. Hoewel het helemaal hip en happening is, is het voor ons bittere noodzaak!

Ballast
Zeven jaar geleden trok ik in bij Maxi-man. Hij woonde nog in het huis waar hij met zijn ex gewoond had. Die was met een minimaal aantal bezittingen vertrokken, het restant had zij achtergelaten. Ikzelf had een hoop zooi vergaard uit twee mislukte relaties. Daarnaast vond mijn moeder het tijd dat ik mijn spullen uit het ouderlijk huis meenam, dus ook dat belandde hier op zolder. Inmiddels zucht en steunt de houten zoldervloer onder het gewicht van al die tastbare herinneringen en ballast des levens. Doos na doos stapelde wij op, zonder ooit iets uit te zoeken of op te ruimen. Ook alle babyspullen die Mini-man ontgroeid was, verdwenen samen met de hoop op ooit een tweede kindje, op diezelfde zolder. Vlizotrap op, om vervolgens nooit meer naar beneden te komen.

Smoesjes
Het is tijd, wat zeg ik, hoog tijd om orde op zaken te stellen. De zolder die toch een flinke oppervlakte heeft, staat nu volgestouwd met grotendeels rotzooi. Weliswaar rotzooi waar moeilijk afstand van te doen is, maar toch. Het meest is rijp voor de stort. Wat houdt ons dan tegen om eens flink te puinruimen? Ten eerste de vlizotrap. Dat is geen makkelijke trap om spullen langs naar beneden te dragen. Ten tweede mijn energielevel. Vaak ontbreekt me de puf om aan die enorme klus te beginnen. Ten derde is er voor alle spullen wel een excuus om te bewaren. Emotionele waarde, misschien komt het ooit van pas of dat heb ik voor mijn trouwdag gekregen van tante Truus. Opruimen is beslissingen nemen. Wat bewaar ik en wat gaat weg. En laat beslissingen nemen, nu net niet mijn sterkste kant zijn! Ik heb dus wat hulp nodig!

Winactie
Sommigen dwepen met de boeken van Marie Kondo, maar haar aanpak is mij te zweverig. Ik voel me meer thuis bij de nuchtere Nederlandse opruimcoach Marjolijn Ankum van Opgeruimd op Orde. Zij organiseert ieder seizoen in haar facebookgroep opruimchallenges. Een maand lang laat zij dan met een foto zien wat zij die dag opruimt. Eén ding per dag. Dat mag een compleet bankstel zijn, maar ook een balpen die het niet meer doet. Je zou denken dat één ding per dag geen zoden aan de dijk zet, maar dat doet het wonderbaarlijk genoeg wel. Je gaat met andere ogen naar de huis kijken en ziet vanzelf de storende elementen die het veld mogen ruimen. Opruimen wordt dan steeds makkelijker. Toch zou ik voor een flinke klus als de zolder wel begeleiding kunnen gebruiken. Daarom doe ik mee met een win-actie van Marjolijn, want dan kun je een cursus winnen waarbij je online begeleid wordt bij het opruimen van een kamer in je huis. Als je interesse hebt, dan je hier meer informatie lezen en inschrijven. Schrijf je je in via deze link, dan gun je mij meer kans! Mocht ik winnen, dan zal ik natuurlijk mijn ervaringen, mét voor- en nafoto op dit blog publiceren!

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw, HuisVrouw met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge