Krentenbaard

Arme Mini-man…. Al een paar dagen had hij last van een kriebelende neus. Eerst dachten we gewoon verkouden, toen een soort allergie. Vandaag kwam de aap uit de mouw. Hij heeft krentenbaard. Een beetje op zijn neus en zowel links en rechts van zijn mond. Gelukkig is het niet pijnlijk, maar het jeukt verschrikkelijk. En als iets jeukt,  moet je krabben…. Behalve bij krentenbaard dus, want dat verspreidt de verantwoordelijke bacterie zich razendsnel naar verschillende plekken op het lichaam.

Ook aangeraakte objecten kunnen nu voor infectie zorgen. Drinken uit hetzelfde glas, spelen met hetzelfde speelgoed, afdrogen met dezelfde handdoek. Je kunt het zo gek niet bedenken of de bacterie kan zich daar verschansen en onverhoeds aanvallen. Gelukkig hebben wij volwassenen inmiddels wat weerstand hiertegen opgebouwd, maar toch moeten we voorzichtig zijn. Hij mag gelukkig wel weer naar school, nu hij zalf gekregen heeft van de huisarts.
Verder is het hygiëne troef nu hier in huis. Handjes en gezicht wassen met betadine, nageltjes kort en schoon. Het streven is toch wel om er binnen twee weken vanaf te zijn.

En Mini-man zelf? Die was vooral onder de indruk van de anatomische pop van de huisarts. Want dát was pas vet cool!! 😀

beeld: pixabay

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw, Gezonde Vrouw, Moeder De Vrouw met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge