Verknipt

Vanmorgen heb ik het opblaaszwembadje in stukken geknipt. Niet dat het lek was, maar het was het badje van vorig jaar dat we niet opgeruimd hadden. En víes dat het was! Met mijn beperkte energielevel begin ik niet meer aan zo’n schoonmaakproject. Been there, done that. Met de tuinslang en een bezem een zwembadje schoonschrobben, dan zit de man met de hamer al héél snel naast me op de bank. En Maxi-man kreeg ik niet gemotiveerd om het project op te pakken, dus dan maar een rigoureuze oplossing. Het oude badje in stukken in de twee zakken voor plastic afval en een nieuw badje gekocht, klaar om in gebruik te nemen

Eigenlijk vind ik dit verspilling. Het in tweeën knippen van het zwembadje ging dan ook niet zonder schuldgevoel. Maar ja, de irritatie dat dit vieze badje al driekwart jaar in de tuin lag te stinken én het feit dat Mini-man nog niet in een zwembadje heeft gespeeld tijdens de afgelopen warme dagen, gaf de doorslag. Shame on me!

Morgen kan ik de zakken aan de straat zetten, want dan wordt het plastic afval opgehaald. Weg bewijs van onze deelname aan de wegwerpmaatschappij. Ik voel me nu eigenlijk ook wel een beetje verknipt…

Beeld: Max Pixel 

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge