Mislukte Moederdag

Dat Maxi-man niet een van de meest romantische man is, dat weet ik. Heb ik ook helemaal geen problemen mee. Maar om Moederdag zo slecht voor te bereiden dat het een teleurstelling wordt…?!

Zondagochtend 7 uur. Ik word lief wakker gemaakt door Mini-man. Hij wil de gordijnen op zijn slaapkamer open (die gaan wat lastig) en zijn Batmanpak aan. Ik sleur me uit bed en regelt het. Dat is wat moeders doen. Voordat ik nog even terug in bed kruip, fluister ik Mini-man toe dat als de wijzer helemaal bovenaan staat, hij papa wakker mag maken, want het is Moederdag. Dat duurt nog zeker een half uur. Ik kruip terug en als ik pak-em-beet tien minuten lig, hoor ik de deur weer zachtjes opengaan. “Papa, je moet wakker worden, want het is Moederdag”. Maxi-man bromt dat Mini-man het kadootje beneden van het bureau moet gaan pakken. Hmz….

Ik pak het kadootje uit, een zelfgemaakte placemat, die ik uiteraard met veel oooh’s en aaah’s bewonder. Vervolgens zegt Maxi-man dat hij nog even wil slapen, want hij heeft nog een lange rit voor de boeg als we naar mijn moeder gaan. HMZ…

Het gaat bij mij op Moederdag niet om een kado of dat ik wil uitslapen. Helemaal niet. Het gaat om een mooie traditie creëren voor Mini-man. Dat hij later met een glimlach terugdenkt aan de moederdagen en vaderdagen uit zijn jeugd, als hij (hopelijk) ooit zelf vader is. Het gaat om het geheimpje met papa dat ze het kadootje, dat hij op school gemaakt heeft, verstoppen. Dat ze samen giechelend een ontbijtje maken en op bed brengen, omdat dat in zijn kleuterbrein het toppunt van het verwennen van mama is. Om hem de gelegenheid te geven samen met papa te laten zien dat mama gewaardeerd wordt.

Maxi-man had dit niet goed begrepen. Ik had namelijk de dag ervoor gezegd, dat ik voor Moederdag geen kadootje hoef. Zijn vertaling was dat ik geen Moederdag hoefde. Laten we het er maar op houden dat het een leerpunt voor ons beiden was. Met elkaar praten betekent nog niet dat we goed communiceren. Als de een wat zegt, kan de ander dat heel anders begrijpen.

Gelukkig pakte Maxi-man het wel goed op toen hij mijn teleurstelling zag. Samen met Mini-man is hij naar de bloemist gegaan, die speciaal voor dit soort situaties ’s zondags om acht uur open was gegaan. Met een klein plantje en een trots gezicht omdat hij het zelf had mogen uitzoeken, kwam Mini-man weer thuis. Daarmee was mijn Moederdag gelukkig  ruimschoots geslaagd.

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw, Moeder De Vrouw met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge