Slapen onder de sterren

Wij gaan  niet heel vaak een nachtje weg. Met twee mannen in huis die het liefst in hun eigen bed slapen en onbekende situaties uit de weg willen gaan, is een keertje logeren op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Toch wilde ik deze herfstvakantie ergens naar toe. Lekker weg in eigen land, zal ik maar zeggen. Gewoon omdat het kan én om nog even van het heerlijke weer te genieten. Mijn oog viel op de Sterrenkubus gelegen op Erfgoed Bossum in Lattrop, Twente. 

Een Sterrenkubus is een ingenieus klein huisje van 9 m2, maar van alle gemakken voorzien. Een zithoek, kitchenette, toilet en douche bevinden zich op de begane grond. Met een laddertje klim je naar een vlonder waar zich een tweepersoonsbed bevindt met een koepel in het dak. Zo slaap je letterijk én figuurlijk onder de sterren. Het huisje is ook voorzien van een telescoop met uitleg, zodat je de sterrenhemel ook van dichtbij kunt bewonderen.

Het eerste contact met Erfgoed Bossum verliep niet helemaal lekker. Ondanks dat ik via Groupon had gereserveerd, kreeg ik een mail dat er sprake was van een overboeking. Teleurstelling, want we moesten een andere datum kiezen en zouden dan niet in de herfstvakantie kunnen gaan. Maxi-man moest dat op zijn werk verifiëren, maar uiteindelijk kon ik een andere datum doorgeven. Het antwoord daarop was dat we tóch de oorspronkelijk datum konden komen. Fijn natuurlijk, maar het was wél weer even schakelen in ons hoofd.

Om een lang verhaal kort te maken, we  hebben uiteindelijk genoten van de prachtige omgeving en het leuke huisje. Sterren hebben we niet gezien, het was te bewolkt. Het eten wat we besteld hadden (stoofpotje, pannenkoeken en een ontbijtmand) was heerlijke en perfect geregeld. Mini-man heeft genoten van het slapen op de vlonder, want dat was wel een stoer avontuur. De schommel die aan een grote boom hangt, vond hij helemaal geweldig en de dieren hebben stuk voor stuk een aai van hem gehad.

Wat wel jammer was, is dat we een bezoekje aan de Cosmos Sterrenwacht gepland hadden, maar die gingen pas om 14.00 uur open, terwijl we om 11.00 uur moesten uitchecken. Dat was niet zo handig gepland van ons. Als alternatief zijn we naar belevingsmuseum Wonderryck, wat ook een ontzettende leuke beleving was.

Ondanks wat tegenslag, was dit zeker voor herhaling vatbaar. Misschien de volgende keer in een lodgetent, want dat lijkt me ook erg leuk! 😀

Dit bericht is geplaatst in 100% Vrouw, Moeder De Vrouw, Vrouw van met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge